Ide për ushqime të shëndetshme për fëmijët

Ide për ushqime të shëndetshme për fëmijët

Disa ide për ushqimet që fëmijët mund të marrin dhe ato që s’është mirë të marrin në shkollë, referuar ekspertëve të nutrocionit. 6 pjesët kyçe të nje dreke të shëndetshme në shkollë, përfshijnë:  fruta të freskëta; perime të freskëta; qumësht,

Read Full Article
Koha e mjaftueshme e gjumit për fëmijët

Koha e mjaftueshme e gjumit për fëmijët

Fëmija mesatarisht fle nga shtatë deri në tetë orë gjumë çdo natë, por klinikat shëndetësore thonë se kjo nuk mjafton. Studimet tregojnë se prindërit shpesh nuk e dinë se për sa gjumë kanë nevojë fëmijët e tyre, duke rezultuar në

Read Full Article
Ndikimi i motit të ftohtë në lëkurën e foshnjave

Ndikimi i motit të ftohtë në lëkurën e foshnjave

Lëkura e foshnjës është 5 herë më e hollë se tek të rriturit, kështu rrjedhimisht edhe më e ndjeshme e kjo theksohet edhe më tej kur ka ndryshime të motit. Lëkura e tyre prodhon shumë më pak melaninë, sesa tek

Read Full Article
Simptoma e pazakontë e Omicronit që shfaqet tek fëmijët

Simptoma e pazakontë e Omicronit që shfaqet tek fëmijët

Mjekët kanë paralajmëruar se prindërit duhet të kenë një sy për një simptomë të pazakontë të Omicron tek fëmijët. Sipas tyre, të miturit kanë shumë skuqje pas infektimit me variantin e ri të koronavirusit. Ata gjithashtu mund të vuajnë edhe

Read Full Article
Nëna sjell në jetë fëmijën me “lindjen e sirenës”

Nëna sjell në jetë fëmijën me “lindjen e sirenës”

Një çift të rinjsh të cilët u bënë prindër për herë të parë u habitën tej mase nga lindja e djalit të tyre, që për shkak se ndodh shumë rrallë, quhet edhe “lindje sirene”. Më 16 Dhjetor, Jennifer Petrie dhe

Read Full Article
Sëmundja e rrallë, fëmija lind me njolla të errëta mbi trup

Sëmundja e rrallë, fëmija lind me njolla të errëta mbi trup

Kjo vogëlushe e lindur në Dallas, SHBA, ka një sindromë unike që i ka shkaktuar njolla të errëta mbi të gjithë lëkurën e saj. Jireh lindi në Qershor, por ajo  çfarë i shqetësoi prindërit e saj Justin dhe Toneka, ishin

Read Full Article
Prindërit me kujdesje të tepërt krijojnë dëme të përhershme psikologjike te fëmijët

Prindërit me kujdesje të tepërt krijojnë dëme të përhershme psikologjike te fëmijët

Nëse jeni tepër mbrojtës ndaj fëmijëve tuaj, atëherë duhet të tregoni kujdes për pasojat psikologjike që mund t’i shkaktoni përgjatë gjithë jetës. Pra, ju nuk duhet të tregoheni një kujdes të ekzagjeruar ndaj tyre. Jeni prindër hipermbrojtës dhe besoni se

Read Full Article
Otiti, dhimbja e veshit tek fëmijët

Otiti, dhimbja e veshit tek fëmijët

Sigurisht dhimbja e otitit është ndoshta më e forta e provuar ndonjëherë për një fëmijë me shëndet të mirë dhe ndonjëherë otiti mund të çojë në komplikacione të tilla, si vrimë të daulles së veshit (e cila shërohet spontanisht pas

Read Full Article
Si të llogarisni sa i gjatë do të jetë fëmija juaj? Gjashtë gjërat që ndikojnë në rritjen e tij

Si të llogarisni sa i gjatë do të jetë fëmija juaj? Gjashtë gjërat që ndikojnë në rritjen e tij

Sa i gjatë do të jetë fëmija im: Ja se si të llogarisni saktësisht në centimetra! Kur një fëmijë lind, të gjithë fillojnë të mendojnë menjëherë se kujt i ngjan dhe si do të duket kur të rritet. Kështu pothuajse

Read Full Article