Studimi “tregon” se cilat gra mund të mbeten shtatzënë më lehtë

Studimi “tregon” se cilat gra mund të mbeten shtatzënë më lehtë

Gratë zbavitëse dhe ato të cilat zgjohen mëngjeseve të hershme, mund ta kenë më të lehtë të mbeten shtatzënë sesa ato që rrijnë zgjuar gjatë natës.

Një studim i më shumë se 100 grave ka gjetur se gratë e hershme kanë më shumë gjasa të krijojnë kur përpiqen për një fëmijë.

Hulumtuesit në Universitetin e Warwick i pyetën gratë se në cilën kohë ata shkuan natyrshëm për të fjetur dhe u zgjuan, pastaj i ndoqën ata kur u përpoqën të fillonin një familje përmes IVF.

Rezultatet, të paraqitura në konferencën vjetore të Shoqërisë Britanike të Fertility, tregojnë se pothuajse tre të katërtat, zbavitëset u shtuan.

Por vetëm rreth një e treta e atyre që rrijnë zgjuar natën janë konceptuar, edhe pse autorët kujdesen që kërkimi më i madh është i nevojshëm në një grup më të madh të grave.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *