Fillon protesta në Ohër para hapjes së Klubit – Mbreti Borisi i Tretë

admin
By admin 7 Tetor, 2022 10:12

Fillon protesta në Ohër para hapjes së Klubit – Mbreti Borisi i Tretë

Qindra qytetarë kanë filluar protesta kundër hapjes së Klubit – Mbreti Borisi I Tretë në Ohër.

Partia opozitare “Levica” ka bërë thirrje për një protestë të madhe për shkak të hapjes së Klubit – Mbreti Borisi I Tretë në Ohër. Kjo parti, përmes degës së Ohrit ka dorëzuar nismë për të ndaluar këtë shoqatë bullgare, që sipas tyre mban emrin e bashkëpunëtorit të Hitlerit në Luftën e Dytë Botërore.

Protestën e “Levicës” e ka mbështetur edhe lideri I VMRO-DPMNE-së. Hristijan Mickoski.

Ndërsa Ministria e Punëve të Jashtme të Maqedonisë së Veriut ka bërë thirrje për protesta të qeta.

“Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisë së Veriut apelon tek të gjithë qytetarët, grupet politike dhe jopolitike, për sjellje të matur dhe dinjitoze, të bazuar në respektimin e të drejtës së të gjithë qytetarëve, pavarësisht përkatësisë etnike, për të ushtruar të drejtën kushtetuese për tubim dhe shprehje të lirë të mendimit”, thonë nga MPJ e Maqedonisë së Veriut.

Për këtë protestë ka pasur reagime edhe nga Sofja zyrtare.

admin
By admin 7 Tetor, 2022 10:12