Mickoski: Ekspertët duhet të thonë nëse duhet ndryshuar Kushtetuta për të filluar negociatat

admin
By admin 14 Korrik, 2022 13:13

Mickoski: Ekspertët duhet të thonë nëse duhet ndryshuar Kushtetuta për të filluar negociatat

Për të filluar negociatat nevojitet ndryshim i Kushtetutës, tha në deklaratën e tij të sotme lideri i opozitës VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, duke iu referuar një artikulli nga dokumenti “Qëndrimi i përbashkët i BE-së”.

Ai la vend që një dileme të tillë t’i përgjigjet ndonjë ekspert.

“Dilema me të cilën ballafaqohet VMRO-DPMNE, opinioni maqedonas dhe qytetarët është si vijon, në nenin 11, në dokumentin “qëndrimi i përbashkët i BE-së”, thuhet qartë se Maqedonia nuk do të fillojë negociatat derisa të ndryshohet Kushtetuta. Është e vërtetë apo jo, ia lë ndonjë eksperti, por edhe njerëzve që merren me këtë problem të përgjigjen”, tha Mickos

admin
By admin 14 Korrik, 2022 13:13