Burns: Propozimi francez respekton identitetin dhe gjuhën maqedonase

admin
By admin 14 Korrik, 2022 12:53

Burns: Propozimi francez respekton identitetin dhe gjuhën maqedonase

Kur është fjala për anëtarësimin në Bashkimin Evropian, është një bisedë që duhet të bëhet nga Maqedonia e Veriut dhe BE, ndërsa SHBA-të gjithmonë e kanë mbështetur anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE, tha në një intervistë për MIA-n ambasadorja amerikane, Kate Marie Burns derisa shprehu shpresën se propozimi francez do të jetë një kompromis që do të hapë rrugën për hapat e ardhshëm.

E pyetur nëse SHBA-të janë të njohura me përmbajtjen e protokollit dhe nëse është diçka për të cilën duhet të shqetësohen qytetarët e Maqedonisë, ambasadorja u përgjigj se SHBA-të e shohin procesin veçmas dhe gjithmonë ka theksuar se çështjet bilaterale duhet të zgjidhen jashtë kornizës së negociatave.

“Qëndrimi ynë është shumë i qartë, vlerësimi ynë është se propozimi mbron interesin e Maqedonisë së Veriut në procesin e anëtarësimit. Ky është mendimi ynë dhe i ekspertëve tanë. Protokolli dypalësh për të cilin po flisni duket se është shkrirë disi në këto dy procese. Duhet të ketë një marrëveshje dypalëshe mes Shkupit dhe Sofjes”, tha Burns.

admin
By admin 14 Korrik, 2022 12:53