Banka Botërore miraton një fond emergjence prej $723 milionë për Ukrainën

admin
By admin 8 Mars, 2022 10:18

Banka Botërore miraton një fond emergjence prej $723 milionë për Ukrainën

Banka Botërore ka aprovuar një financim emergjent prej $723 milionësh kredi dhe grante për Ukrainën, me qëllimin e vetëm për ta ndihmuar teksa përballet me sulmin rus.

Banka premtoi gjithashtu se do të përpiqej për të krijuar një tjetër $3 miliardë për të mbështetur Ukrainën të rimëkëmbej “gjatë muajve në vijim”. 

Në deklaratën zyrtare u tha gjithashtu se do të jepej mbështetje financiare edhe për fqinjët e Ukrainës të cilët kanë pritur më shumë se 1.7 milionë refugjatë.

admin
By admin 8 Mars, 2022 10:18