Kjo foto ka çuditur njerëzit në mbarë botën 

admin
By admin 26 Janar, 2022 07:47

Kjo foto ka çuditur njerëzit në mbarë botën 

Fotografja Simone Engels kapi në një foto të shkrepur në një park në ishullin Vankuver, Kanada, atë që dukej si një ajsberg i vërtetë. “Ishte kjo strukturë e madhe, me shkëlqim. Dukej kaq e vërtetë.”, tha ajo. Por nëse një ajsberg do të ishte në zonë, veçanërisht një i asaj madhësire, me siguri do të ishte përmendur nëpër lajme.

“Po përpiqesha ta bashkoja këtë në kokën time dhe me të vërtetë nuk mund të gjeja një shpjegim. Thjesht dukej kaq e çuditshme dhe isha pothuajse i bindur se ishte me të vërtetë një ajsberg që po e shikoja.”, tha ajo. Engels shkrepi një foto dhe për gati gjysmë ore, shikoi formën e madhe të bardhë në horizont përpara se të zhdukej nga sytë.

Engels ndau imazhin në internet, me shpresën për të marrë një shpjegim. Imazhi shpejt u bë viral dhe Engels mësoi se ajsbergu misterioz ishte vërtet një mirazh. Ajo në fakt po shikonte vargun malor Cheam në kontinentin e Kolumbisë Britanike, gati 200 km (124 milje) larg – dhe përtej horizontit nga ku qëndronte Engels.

Iluzioni u shkaktua nga ajo që njihet si “mirazhi superior” i cili shkaktohet gjatë një përmbysjeje të temperaturës, kur një shtresë ajri e ngrohtë mbështetet në një shtresë ajri të ftohtë, duke përkulur rrezet e dritës poshtë. Drita nga perëndimi i diellit reflektohej jashtë rrezes dhe përkulej, duke e vendosur rrezen në horizont. Në një distancë, majat me dëborë dukeshin të ngjashme me një ajsberg.

admin
By admin 26 Janar, 2022 07:47