Dua Lipa: Nuk mund ta mohoj identitetin tim, kam jetuar në Kosovë dhe i di jetët e humbura

admin
By admin 26 Janar, 2022 22:38

Dua Lipa: Nuk mund ta mohoj identitetin tim, kam jetuar në Kosovë dhe i di jetët e humbura

Këngëtarja shqiptare Dua Lipa është padyshim një nga artistet më të talentuara dhe të njohura në botë.

Në një intervistë të fundit për revistën e njohur “Wall Street Journal”, Dua vuri në dukje se pavarësisht nga karriera e saj e zënë muzikore, ajo ende arrin të mbajë private disa aspekte të jetës së saj.

Në vazhdimësinë e intervistës për “Wall Street Journal”, Lipa reflektoi mbi jetën e saj familjare. Para se ajo të lindte, familja e saj jetonte në Kosovë. Megjithatë, për shkak të luftës në Bosnje, ata ikën në Londër në vitin 1992. Lipa u kthye në Kosovë me familjen e saj kur ishte 11 vjeçe, por ajo përfundoi duke u kthyer në Londër në moshën 15 vjeçare për të ndjekur karrierën e saj të muzikës.

Gjatë gjithë jetës së saj, Lipa ka ruajtur ende një lidhje me trashëgiminë e saj kosovare. Megjithatë, këngëtarja tha se kur ka postuar për kulturën e saj në rrjetet sociale, ka marrë disa kritika të ashpra nga disa ndjekës.

“Kam lexuar shumë komente nga njerëzit që më thonë se nuk kam shtet, nuk kam identitet, Kosova nuk ekziston. Kam jetuar në Kosovë, i di jetët e humbura. Pra, që dikush të më mohojë identitetin dhe përvojën time, është e vështirë për mua të qëndroj prapa dhe të mos flas për këtë. Pra, kjo është diçka që unë do ta bëj gjithmonë”.

admin
By admin 26 Janar, 2022 22:38