Si të llogarisni sa i gjatë do të jetë fëmija juaj? Gjashtë gjërat që ndikojnë në rritjen e tij

admin
By admin 21 Dhjetor, 2021 23:07

Si të llogarisni sa i gjatë do të jetë fëmija juaj? Gjashtë gjërat që ndikojnë në rritjen e tij

Sa i gjatë do të jetë fëmija im: Ja se si të llogarisni saktësisht në centimetra!

Kur një fëmijë lind, të gjithë fillojnë të mendojnë menjëherë se kujt i ngjan dhe si do të duket kur të rritet.

Kështu pothuajse çdo prind pyet veten se sa i gjatë do të jetë fëmija i tij kur të rritet, transmeton Telegrafi.

Dhe nga çfarë varet gjatësia e fëmijës?

Nuk është e mundur të përcaktohet saktë gjatësia që do të ketë fëmija kur të rritet.

Fëmija do të rritet me shpejtësi gjatë pubertetit dhe gjatësia mund të ndikohet nga:

▪ Gjenetika
▪ Hormonet
▪ Kequshqyerja
▪ Sëmundjet
▪ Anomalitë gjenetike
▪ Përdorimi i medikamenteve të caktuara

Disa faktorë shtesë, si klima, ushtrimet fizike, ndotja, gjumi dhe të ngjashme.

Si mund ta di sa i gjatë do të jetë një fëmijë?

Kur bëhet fjalë për vajzat – Zbrisni 12 cm nga gjatësia e babait, pastaj shtoni gjatësinë e mamasë. Ndani numrin që rezulton me dy dhe do të merrni afërsisht gjatësinë e fëmijës.

Kur bëhet fjalë për djemtë – Shtojini 12 cm gjatësisë së mamasë, pastaj shtoni gjatësinë e babait. Ndani numrin që rezulton me dy dhe do të merrni përafërsisht gjatësinë e fëmijës suaj.

Në këtë mënyrë, sigurisht, nuk do të përcaktoni gjatësinë e saktë të fëmijës, por mund të dini përafërsisht sa i gjatë do të jetë fëmija.

admin
By admin 21 Dhjetor, 2021 23:07