Disa mënyra për të lehtësuar dhimbjet e artritit

admin
By admin 21 Dhjetor, 2021 22:57

Disa mënyra për të lehtësuar dhimbjet e artritit

Dhimbja e artritit mund të jetë një shoqërues i vazhdueshëm dhe i padëshiruar. Kur lëvizja më e vogël sjell shqetësim, ju jeni vazhdimisht në kërkim të mënyrave për të ndihmuar në lehtësim – dhe një studim i ri mund të jetë zbulimi që shumë prej nesh kanë pritur.

Sipas studiuesve, një dietë e pasur me acid galik, e shoqëruar me ushtrime të lehta, mund të ofrojë një kurë për dhimbjet e artritit.

Artriti shkakton inflamacion në rreshtimin e nyjave tuaja, gjë që shpesh çon në dëmtim të indeve dhe dhimbje kronike. Acidi galik është një antioksidant që ka një efekt pozitiv në inflamacion, duke e bërë atë potencialisht të dobishëm në lehtësimin e dhimbjeve të kyçeve të shkaktuara nga artriti. Gjendet në ushqime si çaji i gjelbër dhe bimë të tjera, boronicat dhe luleshtrydhet dhe lajthitë. Dhe në një studim të ri emocionues, shkencëtarët zbuluan se konsumimi i shumtë i acidit galik, së bashku me shëtitjen e përditshme, mund të bëjë vërtet një ndryshim për ata që vuajnë nga artriti.

Si ndihmon acidi galik me dhimbjen e artritit?

Në këtë studim, studiuesit eksperimentuan në qelizat e kërcit të njeriut nga gjunjët me artrit për të parë se si do t’i përgjigjeshin një kombinimi të antioksidantëve dhe shtrirjes së lehtë. Studimi provoi disa lloje të ndryshme të antioksidantëve dhe zbuloi se acidi galik çoi në përmirësimin më dramatik. Mekanizmi i shtrirjes, nga ana tjetër, pasqyroi në thelb efektin që ecja ka në nyjat tona të gjurit. Duke i bashkuar të dyja, shkencëtarët shpresonin të shihnin një reduktim të inflamacionit që mund të çonte në më pak dhimbje.

Rezultatet ishin pozitive, në më shumë se një. Jo vetëm që u reduktua inflamacioni, shkencëtarët zbuluan gjithashtu se kombinimi i acidit galik dhe ecja rritin prodhimin e proteinave që gjenden në kërc të shëndetshëm. 

admin
By admin 21 Dhjetor, 2021 22:57