Trajnerin që mund ta rrihni për ta hequr stresin

admin
By admin 5 Nëntor, 2021 08:44

Trajnerin që mund ta rrihni për ta hequr stresin

Disa meditojnë, të tjerë bëjnë sport ose bërtasin në jastëkët e tyre dhe disa duket se lehtësojnë stresin duke rrahur dikë. Në mënyrë që askush të mos e vuajë, Hasan Rıza Günay ka dalë me një alternativë krejtësisht ligjore.

Si “trajneri i stresit” i parë i regjistruar në Turqi, prej 11 vitesh fiton bukën e gojës duke u goditur me shqelma dhe boksa nga klientët. Madje ai ka aplikuar edhe për patentë për titullin e tij. Sipas deklaratave të tij, ai u frymëzua nga filmi Şark Bülbülü, në të cilin aktori Kemal Sunal la veten të rrihej vullnetarisht.

Klientët vijnë tek ai me probleme të tilla si depresioni, sulmet e panikut ose thjesht mbingarkesa për shkak të jetës së tyre të përditshme.

Një seancë me Günay zgjat nga 10 deri në 15 minuta dhe ai pranon dy deri në katër klientë në ditë. Megjithatë, ai saktëson se nuk do t’i pranojë të gjitha kërkesat. Nëse ai ka ndjenjën se personi tjetër ka të keqen në mendjen e tij, refuzoni. “Koha ime është e kufizuar”, thotë ai.

Rreth 70 për qind e kërkesave të tij për rezervime vijnë nga gratë. Sot “trajneri i stresit” bën punën e tij në Stamboll, por më parë ka përdorur të njëjtat teknika edhe në SHBA, ku ka pritur pak kohë për kartonin jeshil.

Në të ardhmen ai dëshiron të trajnojë persona të tjerë të interesuar për t’u bërë trajner stresi dhe për t’i dorëzuar brezit të ri dorashka boksi dhe mbrojtës.

admin
By admin 5 Nëntor, 2021 08:44