Thëniet më të bukura të Mark Cuban

admin
By admin 22 Tetor, 2021 07:44

Thëniet më të bukura të Mark Cuban

Mark Cuban është një sipërmarrës miliarder amerikan, personalitet televiziv dhe pronar i mediesh.

Ai është pronar i ekipit basketbollistik Dallas Mavericks të Shoqatës Kombëtare të Basketbollit 2929 Entertainment, dhe kryetar i AXS TV.

Një koleksion të thënieve më të bukura të këtij njeriu të suksesshëm të kohëve tona, i cili, ka shumë mençuri për të ndarë me lexuesin, veçanërisht në lidhje me të bërit biznes.

Kur keni 10.000 njerëz që përpiqen të bëjnë të njëjtën gjë, pse dëshironi të jeni numri 10.001?

Mos filloni një kompani nëse nuk është një obsesion dhe diçka që ju e doni. Nëse keni një strategji daljeje, nuk është një obsesion.

Trajtojini klientët tuaj si ata që ju zotërojnë ju – sepse në fakt ashtu është. 

Punoni sikur dikush tjetër po punon 24 orë në ditë për t’jua marrë të gjitha. 

Mos lejoni që frika të jetë pengesë. 

Nuk ka rëndësi sa herë keni dështuar. Të mjafton të kesh të drejtë vetëm një herë.

Nuk ka të bëjë me paratë apo lidhjet. Është gatishmëria për të mbipunuar dhe për të mbimësuar përtej të gjithëve. Dhe nëse dështon, ju mësoni nga ajo që ndodhi dhe bëni një punë më të mirë herën tjetër.

Nuk ka rëndësi sa herë dështoni. Nuk ka rëndësi se sa herë i shkoni aq afër. Askush nuk do të dijë ose do të kujdeset për dështimet tuaja, dhe as ju nuk duhet t’ia dini. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të mësoni nga kjo dhe ata përreth jush sepse gjithçka që ka rëndësi në biznes është që të jeni të saktë një herë të vetme. Atëherë të gjithë mund t’ju thonë se sa me fat jeni.

Është shumë më e lehtë të jesh i këndshëm, të jesh i respektueshëm, të vendosësh veten në vendin e klientëve të tu dhe të përpiqesh të kuptosh se si mund t’i ndihmosh ata para se të kërkojnë ndihmë, sesa të përpiqesh të ndreqësh një marrëdhënie të prishur me klientët.

Çfarë e bën një shitës të mirë? Më lejoni të jem i qartë se nuk është ai personi që mund të flasë me dikë edhe për kotësira. Nuk është i sprovuari që është një folës i qetë. Shitësit më të mirë janë ata që e vënë veten në vendin e klientit të tyre dhe japin një zgjidhje që e bën klientin të lumtur.

Kam punuar shumë dhe më mençurisht se shumica e njerëzve në bizneset ku kam qenë.

Në sport, e vetmja gjë që një lojtar mund të kontrollojë vërtet është përpjekja. E njëjta gjë vlen edhe për biznesin. E vetmja gjë që çdo sipërmarrës, shitës ose kushdo në çdo pozicion mund të kontrollojë është përpjekja e tyre.

Ajo që kam mësuar është se nëse vërtet dëshironi të jeni të suksesshëm në diçka, do të zbuloni se keni kohë për të. Nuk do të pyesni dikë nëse është një ide e mirë, por do të kuptoni nëse kjo është një ide e mirë.

Nuk ka rrugë për shkurt. Ju duhet të punoni shumë dhe të përpiqeni ta vendosni veten në një pozicion ku nëse ju godet fati, ju mund ta shihni mundësinë dhe ta shfrytëzoni atë.

Më pëlqen të konkurroj. Për mua, biznesi është sporti përfundimtar. Është gjithmonë i ndezur. Gjithmonë është dikush që përpiqet të më rrahë.

Unë ende punoj shumë për të njohur biznesin tim. Unë jam duke kërkuar vazhdimisht mënyra për të përmirësuar të gjitha kompanitë e mia dhe gjithmonë shes. Gjithmonë.

Nuk është në ëndrra, është në punë.

Relaksimi është për djalin tjetër. Mund të jem ulur para televizorit, por nuk e shikoj nëse nuk mendoj se ka diçka që mund të mësoj prej tij. Unë jam duke menduar për gjërat që mund të përdor në biznesin tim dhe TV është vetëm atje.

Çfarë duhet për të qenë një sipërmarrës i suksesshëm? Duhet gatishmëri për të mësuar, për të qenë në gjendje të përqendroheni, për të absorbuar informacionin dhe për të kuptuar gjithmonë se biznesi është një punë 24/7 ku dikush është gjithmonë atje për të goditur samarin tuaj.

Një gjë që ne të gjithë mund ta kontrollojmë është përpjekja. Vendosni kohën për t’u bërë ekspert në çdo gjë që po bëni. Do t’ju japë një avantazh sepse shumica e njerëzve nuk e bëjnë këtë.

Zgjohuni gjithmonë me një buzëqeshje duke e ditur se sot do të argëtoheni duke realizuar atë që të tjerët kanë shumë frikë të bëjnë.

Ekuiteti i djersës është kapitali më i vlefshëm që ekziston. Njihni biznesin dhe industrinë tuaj më mirë se kushdo tjetër në botë. Duajeni atë që bëni ose mos e bëni.

Kudo që shoh njerëz që bëjnë diçka ashtu siç është bërë gjithmonë, ashtu siç është ‘supozuar’ të bëhet, duke ndjekur të njëjtat tendenca të vjetra, mirë, kjo është vetëm një flamur i madh i kuq për mua që të shkoj të kërkoj diku tjetër.

Nëse jeni të përgatitur dhe e dini se çfarë duhet, nuk është rrezik. Thjesht duhet të kuptosh se si të arrish atje. Gjithmonë ka një mënyrë për të arritur atje.

Unë krijoj këshilla të jashtëzakonshme; Nuk e ndjek. Unë rrallë marr këshilla të palëve të treta për investimet e mia.

Ajo që unë di, të paktën ajo që mendoj se kam mësuar nga përvojat e mia në biznes, është se kur ka nxitim të gjithë të bëjnë të njëjtën gjë, bëhet më e vështirë për ta bërë. Jo më e lehtë. Më e vështirë.

Mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen është ta shpikësh atë.

Çdo “jo” më afron me një “po”. 

admin
By admin 22 Tetor, 2021 07:44