Nis prodhimi i Volvo së re elektrike

admin
By admin 11 Tetor, 2021 19:19

Nis prodhimi i Volvo së re elektrike

Volvo ka filluar zyrtarisht prodhimin në masë të modelit të ri elektrik C40 Recharge në Belgjikë.

C40 mund të përshkruhet shkurtimisht si një version crossover-coupe i XC40 elektrike. Premiera e këtij modeli në fillim të këtij viti përkoi me njoftimin e Volvo se deri në vitin 2030 do të kalojë në prodhimin e vetëm automjeteve elektrike.

Bazuar në platformën mekanike CMA, C40 Recharge është Volvo i parë i bërë për të përdorur ekskluzivisht një motor elektrik si një sistem shtytës.

Modeli i vetëm elektrik deri më tani ishte XC40 Recharge, por ai u ndërtua fillimisht si një automjet me një motor SUS, dhe një version elektrik u ndoq më vonë.

Për më tepër, C40 Recharge është coupe-crossover i parë që ofrohet nga marka Volvo.

Pjesa e përparme i ngjan XC40, por nga shtylla “B” vija e çatisë gradualisht zbret drejt pjesës së pasme, duke siguruar një siluetë kupe të njohur.

Sistemi i drejtimit përbëhet nga dy motorë elektrikë – njëri në pjesën e përparme dhe tjetri në pjesën e pasme, të cilët sigurojnë një fuqi totale të kombinuar prej 408 kuaj fuqi.

Energjia elektrike ruhet në një bateri 78 kWh, e cila siguron një autonomi drejtimi prej rreth 420 km, sipas ciklit të testimit WLTP.

Volvo thotë se bateria mund të rimbushet me një karikues të shpejtë deri në 80 të kapacitetit të saj në rreth 40 minuta.

Prodhimi i këtij modeli ka filluar zyrtarisht, kështu që po presim ta shohim “në veprim”.

admin
By admin 11 Tetor, 2021 19:19