Pse shkaktohen aknet në trup?

admin
By admin 8 Tetor, 2021 13:38

Pse shkaktohen aknet në trup?

Aknet në trup kanë shumë shkaktarë, por kryesorët vazhdojnë të mbeten stresi, lodhja, duhanpirja, ndotja e ambientit dhe moskujdesi për veten nga ana e higjienës.

Ato nuk shmangin askënd dhe mosha nuk ka rëndësi. Nga adoleshenca e deri vonë, rreziku për akne ne trup është njësoj i madh.

Por si mund të trajtohen?

Produktet e kujdesit dhe trajtimit të akneve në çdo pjesë të trupit apo fytyrës duhet të kenë përmbajtje të : alicylic acid, glycolic ose retinoids specifikë për zonën ku do aplikohen. Me ndihmën e dermatologut, sugjerohet edhe të përdorni larës specifikë që ndihmojnë në balancimin e problemeve.

admin
By admin 8 Tetor, 2021 13:38