Çfarë mesazhesh zbulojnë ëndrrat seksuale

admin
By admin 5 Tetor, 2021 11:12

Çfarë mesazhesh zbulojnë ëndrrat seksuale

Çfarë kuptimi kanë fantazitë seksuale që pushtojnë ëndrrat tona dhe shpesh mund të na lënë me një ndjenjë kënaqësie të madhe fizike, por edhe turp ose siklet të madh? A na pëlqen vërtet shoku ynë më i mirë? A duam të bëjmë seks me të panjohur apo me ish-partnerin tonë?

Sipas Frojdit, ëndrrat tona janë porta për në të pavetëdijshmen dhe shpesh zbulojnë frikën, bllokimet dhe historinë tonë të panjohur, të cilat mund të pushtojnë përmes derës së pasme, në të pavetëdijshmen aq sa e largojmë nga hyrja kryesore, e ndërgjegjshme.

Ëndrrat erotike nuk mund të interpretohen në mënyrë të thatë dhe universale me një interpretim që i përshtatet të gjithëve dhe gjithçkaje. Interpretimi i ëndrrave varet në një masë të madhe nga historia jonë personale dhe ëndrrat dhe fantazitë seksuale nuk bëjnë përjashtim.

Nga ana tjetër, ne nuk duhet të injorojmë rolin e biologjisë. Një studim i botuar në Journal of Sex Research zbuloi se gratë kanë më shumë ëndrra seksuale gjatë ovulacionit dhe vlerësohet se 4% e ëndrrave përfundojnë në orgazmë.

Edhe pse ngatërresa e ëndrrave seksuale është shumë e ngatërruar dhe shpalosja e saj është një çështje thjesht personale, ka disa të dhëna më universale që zbulojnë disa ëndrra seksuale. Marrëdhënia seksuale me të huajt, për shembull, mund të jetë një tregues i gjendjes tuaj të përgjithshme të epshit. Truri dërgon mesazhin se nevojat tuaja fizike nuk po plotësohen dhe se ndoshta duhet të bëni diçka për këtë, përndryshe ëndrrat tuaja seksuale do të intensifikohen.

Gjithashtu seksi me ish-partnerët shpesh nuk do të thotë që dëshironi të ktheheni në lidhjen tuaj të mëparshme, edhe pse kjo është gjëja e parë për të cilën do të mendoni. Pse atëherë ëndërroni ish -in tuaj me një intimitet që është zhdukur prej kohësh? Ndoshta shpjegimi është thjesht se trurit tuaj i duhet pak kohë për të “rivendosur” dhe krijuar rrjete të reja që do të përfshijnë partnerin e ri seksual deri atëherë seksi me partnerin e ri aktivizon rrugët më të vjetra nervore që ju çojnë në të kaluarën. Jepini vetes pak kohë….

Ndërsa shikojmë prapa ëndrrat tona të dashurisë, mund të zbulojmë se mesazhet që ata na dërgojnë nuk lidhen aq shumë me seksin, por me çështje që duhet të zgjidhen ose të cilave duhet t’u kushtojmë më shumë vëmendje.

Në çdo rast, mos u përpiqni të analizoni gjithçka, besoni instinktit tuaj dhe nëse mund të ndërmerrni veprime, bëjeni. Ju gjithmonë do të keni ëndrrat e natës tjetër për t’ju treguar se sa mirë keni bërë./abcews.al

admin
By admin 5 Tetor, 2021 11:12