WhatsApp nuk do të funksionojë më për miliona njerëz me ‘telefona të vjetër’

admin
By admin 10 Shtator, 2021 23:20

WhatsApp nuk do të funksionojë më për miliona njerëz me ‘telefona të vjetër’

WhatsApp do të ndalojë së punuari në telefonat inteligjentë të vjetër, duke lënë miliona njerëz në pamundësi për të parë mesazhet.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, platforma e mesazheve do të heqë mbështetjen për një sërë modelesh të vjetra të smartphone-ve që vjen më 1 nëntor – që do të thotë se miliona njerëz mund të lihen pa qasje në mesazhe, foto dhe video nga të dashurit e tyre.

Kështu, rreth 43 modele – si Android ashtu edhe iOS – nuk do të jenë në gjendje të përdorin shërbimin e mesazheve.

Modelet e telefonave inteligjentë me Android 4.0.4 ose më herët do të bëhen të “papërshtatshëm”, si dhe iPhone me iOS 9 ose të instaluar më herët.

WhatsApp pretendon se heqja dorë nga mbështetja për telefonat e vjetër do ta bëjë aplikacionin të funksionojë më me siguri.

Shërbimi i mesazheve ka humbur shumë përdorues gjatë vitit të kaluar për shkak të shqetësimeve të vazhdueshme të sigurisë mbi kushtet e reja të shërbimit.

admin
By admin 10 Shtator, 2021 23:20