OKB-ja dënon shtypjen e protestave nga talibanët

admin
By admin 10 Shtator, 2021 21:48

OKB-ja dënon shtypjen e protestave nga talibanët

Organizata e Kombeve të Bashkuara ka dënuar shtypjen e protestave në Afganistan nga ana e talibanëve. OKB-ja thotë se talibanët po shfaqin një “përgjigje gjithnjë e më të dhunshme” ndaj kundërshtimeve.

Që nga marrja nën kontroll e Kabulit më 15 gusht në të gjithë Afganistanin janë zhvilluar protesta duke kërkuar më shumë liri dhe të drejta për gratë.
OKB-ja tha se talibanët kanë vrarë katër persona gjatë protestave.

Në raportin e OKB-së shpjegohet edhe dhuna që është përdorur ndaj protestuesve duke thënë se ata janë goditur me shkopinj, kamzhikë dhe municion.

admin
By admin 10 Shtator, 2021 21:48