Mazda ka zbuluar planet për të ardhmen

admin
By admin 10 Shtator, 2021 23:14

Mazda ka zbuluar planet për të ardhmen

Ndër lajmet që ata po përgatisin në kompaninë japoneze të veturave do të jenë disa SUV më të mëdhenj. Në Hiroshima, ata zbuluan planet për të ardhmen, dhe Mazda 3 do të jetë modeli i parë në një seri ndryshimesh të paralajmëruara që po përgatiten në kompaninë japoneze të veturave.

Pas ridizajnimit të shpallur për vitin e ardhshëm, “Trojka” do të ofrohet në një botim të ri në vitin 2024. Mazda 6 më e madhe do të dalë në pension vitin e ardhshëm, por gjenerata e saj e re në platformën që sjell me vete rrotat e pasme dhe një motor i ri në linjë me 6 cilindra duhet të shfaqet në fund të vitit të ardhshëm ose në fillim të 2023. Opsioni për “Gjashtë” të ri gjithashtu përmend lëvizjen integrale.

Mazda MX-5 mbetet në histori, dhe një ndryshim thelbësor në shkëlqimin e shkëlqyer me dy vende me ajër të hapur do të jetë një motor hibrid që do të jetë gati deri në vitin 2025.

Modeli CX-3 së shpejti do të tërhiqet dhe modeli më i madh CX-30 do të kalojë nëpër procesin e përtëritje në 2023. Një edicion i ridizajnuar i CX-5 është shpallur deri në fund të vitit.

Modelet e reja të Mazdas qëndrojnë pas emërtimit CX-50, do të zbulohet vitin e ardhshëm dhe do të ofrohet në kombinim me opsionet e motorit benzinë dhe hibrid. Ekzistojnë gjithashtu plane për të prodhuar një SUV edhe më të madh që duhet të ofrohet pas përcaktimit tashmë të patentuar CX-70, dhe CX-9, i cili do të ridizajnohet në 2024, do të mbajë përcaktimin CX-90.

Pas vitit 2025, Mazda, si shumica e prodhuesve, po kthehet në energji elektrike, dhe do të ofrojë vetëm motorë ekzistues me benzinë në kombinim me një makinë shtytëse hibride. 

admin
By admin 10 Shtator, 2021 23:14